GIDA YARDIMI

Yüzüncü Yıl Hizmet Yarışı kapsamında “Açlıkla Mücadele” konusunda Akik Lions Kulübü olarak Beyoğlu ilçesinde sokaklarda yaşayan evsizlere yönelik bir aktivite gerçekleştirilmiştir. Çeşitli STKlar orada kayıtlı bulunan 210 evsize her Cuma günü yemek dağıtımını üstenmektedir. Haftanın her günü çorba dağıtımı yapılmaktadır. Ancak sadece Cuma günü bu evsizlere yemek dağıtımı bulunmaktadır. Her Cuma için planlanan menü tavuklu pilav, çorba ve tatlıdır. Kasım ayı içinde bir Cuma gününün tüm yemek masrafı Akik Lions Kulübü tarafından üstlenilmiştir. Geçmiş Dönem Başkanlarımızdan Ln. Birsen Özman’ın liderliğinde, üyelerden bağış şeklinde elde edilen gelir ile üretici firmadan yemekler tedarik edilip, Beyoğlu’nda yaşayan evsizlere dağıtımı gerçekleştirilmiştir.

KIYAFET YARDIMI

Akik Lions Kulübü ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi ve gereken malzemelerin doğru kişilere iletilebilmesi için yerel yöneticilerle işbirliği yapmaktadır. Bu bağlamda İstanbul Bakırköy ilçesi Zuhuratbaba Muhtarlığının başlatmış olduğu “İhtiyacın Varsa Al, Yoksa As” kampanyasını başladığı günden beri desteklemektedir. Eline ulaşan tüm ikinci el kıyafetler muhtar denetimde askıya bırakılmaktadır. Muhtarlığın bitişinde bulunduğundan eşyaların denetiminden muhtarlık sorumlu olup, akşamları geri toplanmaktadır. İhtiyaç sahibi kişiler buradan gelip kendilerine ve ailelerine kıyafet temin etmektedir.

Bu kampanyanın diğer muhtarlıklarca da yaygınlaşması için çalışmalar sürdürülmektedir.

  KİTAP BAĞIŞI

Akik Lions Kulübü olarak her sene sonunda çevremizden lise test kitaplarını toplamaktayız. Çözülmemiş temiz durumdaki kaynak kitapları Anadolu’nun çeşitli okullarından gelen taleplere göre yollamaktayız. Bu yaz topladığımız kitapları da Kırklareli’nde bulunan bir Ticaret Lisesine yolladık.